Regulamentul de functionare

Regulile casei, ca sa avem parte de discutii civilizate si o comunitate curata
Post Reply
admin
Site Admin
Posts: 44
Joined: Wed Mar 25, 2020 6:05 pm

Regulamentul de functionare

Post by admin »

REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE A FORUMULUI CNC ROMANIA


1. Generalitati
Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membrii sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.
Inregistrarea nu este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, ci doar pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.
Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre CNC Romania, administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor CNC Romania sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.
Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui. CNC Romania isi asuma obligatia de a posta in permanenta un link catre prezentul Regulament pe pagina principala a forumului, astfel ca acesta sa poata fi usor identificat si citit.
Administratia forumului CNC Romania are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

2. Interdictii
Pe forumul CNC Romania urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:
a. crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de 15 zile a contului principal.
b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.
c. postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. Vertizontal srl nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forumului, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.
d. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi
e. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")
f. postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii si de a da un avertisment userilor in cauza.
g. folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor
h. postarea de reclame sub orice forma (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura/status, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa postarea oricarui link din afara forumului CNC Romania in semnatura/status.
i. folosirea intentionata a unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata)
j. atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ; in general este recomandat sa nu se ataseze nici un fel de fisier decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata.
k. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal", MLM, schema de afiliere sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.
l. colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membri ai forumului, sau afisarea acestui tip de informatii, sub orice forma, inclusiv texte, mesaje personale (PM) sau imagini (indiferent de forma, embed, upload, etc)
m. restrictionarea in orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicatie puse la dispozitie de administratori prin intermediul forumului.
n. folosirea de mijloace ce blocheaza si/sau restrictioneaza contorizarea userilor, afisarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.
o. utilizatorii care au permisiunea de a isi modifica campul member title (utilizatorii cu peste 2000 de posturi), nu trebuie sa foloseasca acest camp pentru a induce pe ceilalti utilizatori in eroare (ex: Admin, Administrator, Mod, Moderator, Super Moderator etc) sau pentru a face reclama.
p. folosirea in semnatura/status a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului
q. postarea de subtitrari, initierea sau intretinerea discutiilor despre acestea
r. folosirea de titluri de topic fara o legatura clara, directa cu continutul acestuia
s. flame-ul = alimentarea prin orice mijloace a discutiilor offtopic sau a postarilor care incalca regulamentul; aceste situatii trebuie semnalate folosind butonul "raport/report"
t. raspandirea de stiri false (fake news). recidiva dupa atentionare va fi drastic sanctionata

Administratia forumului CNC Romania isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, administratia forumului CNC Romania isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.

Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul CNC Romania sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.

3. Obligatii
Membrii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului CNC Romania:
a. sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar administratia forumului CNC Romania putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.
b. sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea sa nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva sau pentru a acumula postari (aviz userilor noi - Candidate Members) ci doar daca au idei coerente si pertinente la subiect
c. sa caute cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un subiect nou
d. sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membri si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale" si "simple"
e. sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (personal message)
f. sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema. Cine ma poate ajuta?")
g. in cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, sa obtina in prealabil acordul administratiei forumului CNC Romania si sa foloseasca doar sectiunile dedicate
h. sa nu posteze topicuri in care sa explice de ce intentioneaza sa renunte la forumul CNC Romania; aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum.
i. sa foloseasca o adresa de email functionala (reala, valida); recomandam evitarea adreselor @yahoo.com care uneori dau erori la activarea contului sau primirea mesajelor tehnice (inregistrare, verificare etc)

4. Drepturile si obligatiile moderatorilor (nota: moderatorii si super-moderatorii NU SUNT angajati ai Vertizontal srl; ei sunt raspunzatori pentru mesajele proprii scrise pe forum, iar acestea nu angajeaza sub nicio forma raspunderea Vertizontal srl ca detinator al domeniului cnc-romania.ro)

Moderatorii sunt obligati:
- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia si fara sa ii jigneasca in vreun fel
- sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul
- sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul
- sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user
- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus (importante)
- sa corecteze titlurile topicurilor atunci cand exista o discrepanta clara intre titlu si continutul primei postari, pentru a preveni eventuale abuzuri ale membrilor
In acelasi timp, moderatorii au dreptul:
- sa stearga orice post considerat offtopic
- sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul.
- sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc etc)
- sa avertizeze pe PM intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza
- sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial

5. Drepturile si obligatiile super-moderatorilor
Dintre drepturile de care se bucura super-moderatorii amintim:
- sa atentioneze pe PM userii ce au semnaturi/statusuri/avatare/limbaj ce nu respecta regulamentul forumului.
- sa baneze fara avertizare userii ce injura, posteaza warez/cracks
- sa propuna banarea userilor ce incalca repetat regulamentul (pe Area51)
- sa propuna noi moderatori pe ariile deficitare si eliminarea moderatorilor ce nu isi duc la indeplinire indatoririle
- sa stearga fara avertizare thread-urile spam. (de genul "Castiga 1 milion.... etc) si sa baneze autorii acestora
Obligatia principala a super-moderatorilor este aceea de a se asigura de buna functionare a intregului forum in general.

6. Responsabilitati
In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale forumului www.CNC-Romania.ro, precum si cu dispozitiile Legii comertului electronic 365/2002, Vertizontal srl nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.
Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine Vertizontal srl, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, Vertizontal srl nu poate fi trasa la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul "real time" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.
Daca considerati ca ati fost lezat de mesajele postate in Forum
In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul CNC Romania, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.
Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

7. Functionalitatea "Utilizatori activi"
Platforma software folosita pe Forumul CNC Romania (si de multe alte forumuri de pe Internet) contine o functionalitate de afisare a membrilor activi pe un subiect de discutie sau pe o sectiune din Forum, in partea de jos a paginilor respective.
La iesirea din subiect sau sectiune prin navigarea catre alta pagina, membrul este eliminat din lista. La iesirea prin inchiderea browserului, membrul este eliminat din lista dupa 15 minute. La iesirea prin "log out" membrul este eliminat imediat.
Daca nu doriti sa fiti inclusi in lista, bifati optiunea "autentificare anonima" la autentificarea pe Forum (log in).

8. Prevederi finale
Acest regulament intra in vigoare de astazi 25.03.2020 si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. Este recomandat sa verificati aceasta pagina periodic.
Post Reply